4e90ba19-f926-402a-9d04-960f6608642b
En el marc de l’exposició «Càlams i vinyetes: còmic àrab en moviment» volem debatre sobre els temes, els protagonistes, els estils, així com les motivacions i trajectòria dels creadors gràfics emergents en el món àrab.Ho farem amb dues autores que col·laboren en la mostra i altres convidats:

Sawsan Nourallah, autora de Síria.

Asia al Fasi, autora de Líbia / Regne Unit.

Carles Santamaria, director dels salons del Còmic i del Manga a Barcelona.

Pedro Rojo, comissari de la mostra i president de la Fundació Al Fanar.

Lurdes Vidal, responsable de l’Àrea de Món Àrab i Mediterrani de l’IEMed.

Dimarts 4 d’octubre de 2016  
A les 19 hores
Centre Cívic Fort Pienc (Plaça Fort Pienc 4-5 · Barcelona)
Accés lliure · Amb traduccióAssia el FasiAsia al Fasi (1984, Líbia) és una artista i dibuixant de còmic. Als 7 anys va emigrar a Escòcia i actualment viu a Birmingham. Com altre autors que beuen de diverses cultures, Asia vessa en el còmic la seva particular visió del món àrab. A més d’il·lustrar històries de la tradició oral àrab, com el popular còmic Yuha, Àsia és capaç d’acostar el seu dibuix a un estil manga pur per explicar les seves històries més personals. Va ser la primera dona en participar i guanyar la competició Hi8us Midlands Stripsearch amb el seu personatge ’Monir’, una noia àrab que combat la injustícia. Al Fasi publica professionalment des de 2003. Entre les seves obres, destaquen JinNarration,(publicat al Mammoth Book of Best New Manga) i el seu curt relat autobiogràficThe non-savvy non-commuter, que va ser exposat a l’estació de Piccadilly Circus del metro de Londres.

Més informació a www.asiaalfasiart.com

Nourallah SawsanSawsan Nourallah (1982, Damasc, Síria) és autora de còmics i creadora d’il·lustracions per llibres i revistes infantils, com per exemple Popoli o Majed i el 2012 va guanyar la 5a. edició del certamen internacional de còmic “Let’s comic” de Beirut. Va estudiar Arts Gràfiques a la Facultat de Belles Arts de Damasc i s’ha continuat formant en diversos tallers com ”Animated Beirut”  (Líban, 2013) o un taller de curtmetratges per promoure la pau al Pròxim Orient (Tunis, 2014). Artista inquieta, dirigeix també cinema independent (Electro Static, Journey of an Idea i Zeinab) i curtmetratges animats.

Més informació a sawsan-nourallah.blogspot.com.es

Entradas recomendadas

Aún no hay comentarios, ¡añada su voz abajo!


Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *